Osteria Da Clara je podnik, kde jsem měla vždy pocit, že kuchař i obsluha vědí lépe než já, na co mám chuť a co si mám objednat.
Při poslední návštěvě měla černovláska, která nás obsluhovala, tajemný výraz Mony Lisy: "Nechte to na nás. Vím, jak velké porce vás čekají." Dobrá, přijali jsme, že o tom, co říká cizí žaludek, vědí v Da Claře téměř všechno.
Sympatická servírka přinesla předkrmový talíř pro dva. V nabídce nebyl, takže restaurace přizpůsobila první jídlo našim chutím a hladu. A nebyly to načančané designové krucánky podle Pohlreichova pravítka. Před námi se objevila porce, jež měla náš oběd zahájit, klidně by však vystačila jako malý lunch pro dva.
Rustikálně ukrojený bílý chléb s paštikou z jater, s tapenádou a nakrájenými rajčaty - různé chutě se chytily za ruku a utvořily sehranou partu v našich ústech. Dobrý dojem podpořila parmská šunka, olivový olej a vlašské ořechy. Chléb byl připraven tak, aby se dal vzít do ruky jako krajíc. Zuby však dostaly zabrat, byl možná až moc tvrdý.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.