Je to unikát – legendární nanuk Míša se vyrábí už přes padesát let a za posledních pár let nezměnil recepturu. Přesto (nebo právě proto?) po něm Češi v mrazících boxech stále sahají. „U nanuka na dřívku zůstává vše stejné,“ říká Miroslav Krupica, výrobní ředitel třebíčského závodu Tipafrost, který začal Míšu před šesti lety vyrábět. „Máme stejnou recepturu jako měl před námi výrobní závod v Kunovicích.“

Míša si po celé roky zachovává především svou základní složku, díky níž má charakteristickou chuť – tvaroh. Ve zmrzlině na dřívku je ho podle Krupici 53 procent. Zbytek tvoří smetana, odtučněné mléko, cukr a stabilizátory.

Tvarohová chuť je zcela unikátní, nikde na světě nemá tvarohová zmzlina tak výsadní postavení. Míša je nejoblíbenější zmrzlinou na dřívku na českém trhu. Daří se i jeho mladší variantě, Míšovi ve vaničce.

Zbývá vám ještě 90 % článku
Předplatné za 40 Kč na 4 týdny
  • První měsíc za 40 Kč, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se