Zmrzlinář Antonín Pudil vlastní dvě cukrárny, jednu ve Slaném a druhou v Kladně. V obou prodává kopečkovou zmrzlinu podle vlastních receptů. Když si líznete třešňové, je to jako utrhnout si třešeň ze stomu v sadu. Banán je banán. „Lidé se ptají, proč moje banánová zmrzlina není žlutá. A já jim odpovídám, proč by měla být žlutá? Copak banán je žlutý? To snad jedině kdybych do zmrzliny přidával i slupky,“ říká Antonín Pudil.

Zmrzlinu si vyrábí sám, bez přidaných éček a konzervantů. První takový „čistý“ recept na zmrzlinu si našel kvůli dceři, která trpěla potravinovou alergií a od té doby své zmrzliny stále vylepšuje. Když jsme spolu připravovali tento rozhovor, právě se vrátil nabitý novými nápady z „vysoké zmrzlinářské“, speciálního kurzu na výrobu zmzliny s těmi nejlepšími zmrzlináři z Boulogne a okolí.

Zbývá vám ještě 90 % článku
Předplatné za 40 Kč na 4 týdny
  • První měsíc za 40 Kč, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se