Kolik vzduchu je zašleháno do běžně prodávaných zmrzlin? Abychom to zjistili, vybrali jsme v mrazicím boxu v supermarketu šest zmrzlin především ze „střední“ třídy - záměrně jsme pohrdli těmi nejlevnějšími produkty z mrazicích boxů. V redakci jsme je pak za příjemné letní teploty nad 25 stupňů Celsia postavili na stůl a sledovali jsme, co se bude dít dál.

Polovinu objemu tvoří vzduch

Zmrzlina je svou podstatou našlehaný a poté zmrazený krém, který nějaký ten podíl vzduchu obsahovat musí. Bez něj by ani zdaleka nebyla tak příjemnou a nadýchanou pochoutkou.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se