Tuto lahůdku milovníci čokolády doslova zbožňují. Když si dáte do úst náplň z čokoládového krému obaleného v křupavé čokoládě, která se na závěr ještě popráší kakaovým práškem, v ústech se rozhostí dokonalý pocit blaha.
Pojmenovány nebyly bezúčelně.

Čokoládové lanýže vznikly jako imitace drahé houby téhož názvu. Pravděpodobně pocházejí z Francie, kde se začaly vyrábět na počátku 20. století, hned potom, co byla vynalezena výroba dnes již klasické tabulkové čokolády.

Zbývá vám ještě 80 % článku
Předplatné za 40 Kč na 4 týdny
  • První měsíc za 40 Kč, poté za 179 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se