Že květen je lásky čas? Staré úsloví by se v českých a moravských podmínkách dalo inovovat na „květen, čas dobrého jídla“. Na všechny, kdo pro něj mají slabost, se totiž valí záplava food festivalů pomalu ve všech koutech Česka.

Laťku jim nastavil pražský Food Festival, který o víkendu od 24. května nabídne špičkovou gastronomii už po sedmé, opět v příjemném prostředí zahrad pražského hradu. „Letos je pro nás velkým tématem párování jídla s nápoji,“ říká Dominika Vrkotová, která se na organizaci festivalu podílí. „Lidé se přímo dozvědí, jaký nápoj ideálně doplňuje pokrm, který si právě kupují.“

Další inovací pražského festivalu jsou doprovodné akce v podobě školy vaření, institutu chutí, ve kterému si budete moci pod dohledem experta na senzoriku vyzkoušet například slepou ochutnávku, nebo řízené degustace.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se