Kdy jsem poprvé narazila na rybu a hranolky s octem, vím celkem přesně. Bylo to v září roku 2003, kdy jsem začínala po večerech roznášet pivo v dublinské hospodě Cumiskeys. O ocet si k fish and chips řekl jeden z hostů. Před ním jsem zachovala dekorum, ale vydrželo mi jen k baru.

"Georgi, tam je nějaký chlápek, co chce k hranolkům ocet, chápeš to?" Barman se podíval, jako by mě viděl poprvé: "No a co si dáváš k hranolkům ty?" Při slově "tatarku" nesouhlasně stiskl rty. "Divná jsi ty." O pár týdnů později už jsem patřila do stejného bratrstva jako George: trochu podivné kombinaci smažené ryby, bramborových hranolků a octa prostě dřív nebo později propadne většina lidí, kteří se na Ostrovech na delší dobu ocitli.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se