Když španělští dobyvatelé přistáli v 16. století na mexickém pobřeží, spatřili poprvé v životě kukuřici. Aztékové a Mayové ji pěstovali snad od nepaměti, přinejmenším už tisíc let před naším letopočtem.

Kukuřici považovali lidé v této oblasti za božský dar, byla základní potravinou obou starověkých národů. Také tortillám přikládali velký význam. Jedna legenda praví, že tortilly, v domorodém jazyce nahuatl se jim říkalo tlaxcalli, vymyslel rolník, aby utišil hlad svého vládce.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se