Za delikatesu považovali racčí vejce již staří Vikingové. Vajíčka, která se sbírají během jarního období páření, dodnes platí za tradiční pochoutku v severských zemích od Aljašky přes Sibiř až po Skandinávii.
V Anglii, kde byla tato vejce hlavní součástí předkrmu v edwardovských gentlemanských klubech, znovu získává tato pochoutka na oblibě. Stejně jako před sto lety se vejce servírují celá, ve zašpičatělých a kropenatých skořápkách. Ve srovnání s dávnými gentlemany si je ale ti současní častěji objednávají vařená naměkko než natvrdo.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.