Kuřecí polévka je v posledních zimních měsících na stole skoro povinností. Energie, kterou člověk načerpal před prvním sněhem, pomalu dochází, a do jara je ještě kus. Kuřecí či slepičí vývar je v této části roku záležitostí posilující. Ne nadarmo nás naše babičky při prvních příznacích nachlazení a teploty hnaly do postele a stavěly na plotnu.
Střední Evropa v tomto ohledu není nijak výjimečná: i v dalekém Himálaji existuje varianta oblíbené polévky thukpa, do níž se přidává maso a kterou tu tradičně servírují nemocným a také těhotným ženám a šestinedělkám.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.