Do špízků z kuřecích vnitřností se naše redakce kolektivně zbláznila před rokem, když kousek od sídla vydavatelství otevřela japonská restaurace Yakumo. Tamní šéfkuchař si tuhle drobnou lahůdku pěstuje jako svou specialitu.
Příprava špízků, které jsou typické hned pro několik asijských kuchyní, je show, pokud se můžete kuchaři dívat pod ruce. Je s podivem, že dvě ruce zvládnou otáčet jednotlivé špízky v rychlém tempu, což jejich příprava vyžaduje. Nejprve se chvíli pečou jen tak, potom se opakovaně potírají omáčkou a otáčejí. Je to jedno z těch jídel, u kterých je na místě nachystat všechno potřebné k ruce, než se pustíte do díla.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.