Nejdražší šunka dostupná v běžném prodeji je sedmikilová Albarragena Jamon Iberico de Bellota, která stojí 2682 dolarů a k nákupu dostanete certifikát ověřující DNA výrobku. Šunku vyrábí Manuel Maldonado v Extremaduře na západě Španělska.

Největší bramborový gratin vážil 3800 kg a připravila jej nizozemská firma Hutton Executive Catering and Sligro Food Group pro festival Slokdarm v červenci 2010. Gratinované brambory měly rozměr 5,7 x 5,7 metru na šířku a výšku 20 centimetrů.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se