Pohlédnout v Číně do téměř kteréhokoli hrnce s polévkou je jako dívat se do kulinářského kaleidoskopu. Jména typu „dvanáct potěšení“ či „dračí tanec“ slibují přehlídku různých tvarů, barev, konzistencí a příchutí. Jednou z těch podivuhodnějších ingrediencí jsou zlaté jehly neboli tygří pupeny.

Toto fantazií okořeněné jméno dostala dlouhá, štíhlá poupata některých liliovitých rostlin. Poupata několika druhů denivek (Hemerocallis) se tradičně sklízejí na jaře, těsně před tím, než se květy otevřou. Dnešní pěstitelé se ale snaží dané období prodloužit, aby vyhověli poptávce jak v Asii, tak po celém světě.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se