Z hadů má většina obyvatel západního světa strach. Neplatí to ale pro lidi žijící už po staletí na pouštích jihozápadní Ameriky. Ti zjistili, že se z chřestýše dá připravit opravdu gurmetská pochoutka.
Farmáři na jihozápadě Spojených států chřestýše západního (Crotalus atrox) nakonec do svého jídelníčku zařadili maso z chřestýše pod pojem „lehce exotická jídla“. Tento druh chřestýše je poměrně robustní a masitý. Po stažení z kůže maso téměř zůstává na kostře. Oddělit se z ní dá po teplené úpravě, kdy se dá od kostí snáze odloupnout. Obvykle ho ale dostanete na talíř s množstvím kostí připomínajících ostré špendlíky.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny
mezi své oblíbené tituly
na Google zprávách.