Kdo poprvé ochutnal medúzu? Nejspíš někdo, kdo byl na pokraji smrti hladem, když byl ochoten věnovat tolik energie, aby rosolovitou a beztvarou hmotu, která tvoří tělo příslušníka rodu bezobratlých, namáhavě zpracoval na něco jedlého.

Medúza je dnes poměrně dostupnou specialitou, tedy alespoň v porovnání s takovými exotickými záležitostmi, jako je polévka z ptačích hnízd, mořská okurka či v Asii oblíbená žraločí ploutev.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se