Až na vepřové je čínská strava na živočišný tuk chudá. Zachraňují to už jen vykrmené kachny, i když spíš jen jako vedlejší produkt dlouhodobé zemědělské strategie.

Polodivoké kachny se v Číně už věky používají ke snížení počtu malých pozemních krabů ničících rýžová pole. Kachnám ale kromě korýšů zachutnala i rýže. Rolníci si brzy všimli, že kachny po rýži neobvykle tloustnou, a už od časů dynastie Ming, která v Číně vládla od 14. do poloviny 17. století, je začali chovat v klecích a násilně je krmit, aby přibývali ještě rychleji.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se