Zralá acerola je ovoce s nejvyšším obsahem vitaminu C na světě: v přepočtu na váhu obsahuje asi dvacet až třicetkrát víc kyseliny askorbové než pomeranč. Když k tomu připočítáte, že strom bez potíží nese plody i třikrát do roka, není divu, že ji provází pověst zázračného ovoce.

Acerola svým svítivým, naoranžovělým šarlatovým odstínem poněkud připomíná jasně zbarvenou třešeň a říká se, že pochází z karibského ostrova Barbados – proto se jí také říká barbadoská nebo karibská třešeň.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se