Objektivem fotoaparátu je totiž vidět více, než si laik dokáže představit. „Člověk si řekne, že když udělá výbornou svíčkovou, tak to na fotce musí vypadat nádherně. Aby bylo jídlo na talíři fotogenické, ale vůbec není snadné,“ říká foodstylistka Iva Jakešová.

Právě svíčková podle ní patří k těcm jídlům, která jsou pro foodstylistu, i kdyby ji vařil nejlepší kuchař na světě: „Omáčka je matná, maso „placaté“ a knedlíky nejsou vůbec sexy.“ Co na fotkách vypadá dobře a s čím je naopak potíž? Objektivu se líbí taková jídla, která mají zajímavý tvar nebo barvu, jako jsou dorty nebo zeleninové saláty. S omáčkami, kašemi nebo jídly z jednoho hrnce si naopak moc nerozumí.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se