Bruno Clément, nositel michelinské hvězdy, je nekorunovaným králem lanýžů, tedy hub, které rostou zhruba třicet centimetrů pod zemí a znalci je považují za delikatesu. Minulý týden jste černovlasého pětašedesátníka mohli potkat v Praze. Připravoval v historickém centru speciální lanýžová menu pro hosty restaurace s výstižným názvem La Truffe (francouzsky lanýž - pozn. redakce), s níž spolupracuje. V jeho restauraci ve francouzském Lourges předtím dostali pražští kuchaři instruktáž, jak na francouzskou kuchyni a lanýže zvláště.

"Přivoňte si, co vám lanýž připomíná," láká Bruno Clément na vůni maličké zvláštní houby, na které si v Lourges pravidelně pochutnávají herci Al Pacino nebo Robert de Niro, ale třeba také Catherine Deneuveová či Alain Delon.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se