V neděli okolo jedné se dá do pražského bistra Etapa jen nahlédnout oknem. Uvnitř karlínské kavárny je plno, před vstupem se ale tvoří fronta. „Prý to vidí tak na půl až tři čtvrtě hodiny,“ rozhodí rukama jeden z čekajících. Nezbývá než čekat, až někdo z personálu zavolá, že se uvolnilo místo. Pak konečně dojde na pozdní brunch, tedy jídlo mezi snídaní a obědem. O víkendu tu mají skoro vždycky plno od rána až do odpoledne. Místní kuchyně je vyhlášená, v menu přitom chybí maso a nabídka působí na české poměry exoticky. V jídelním lístku se objevují pokrmy jako zeleninový vývar s konfitovaným česnekem a strouhankou z pražených ořechů či míchaná vejce s koriandrem a chilli.

Zbývá vám ještě 90 % článku
Předplatné za 40 Kč na 4 týdny
  • První měsíc za 40 Kč, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se