V neděli okolo jedné se dá do pražského bistra Etapa jen nahlédnout oknem. Uvnitř karlínské kavárny je plno, před vstupem se ale tvoří fronta. „Prý to vidí tak na půl až tři čtvrtě hodiny,“ rozhodí rukama jeden z čekajících. Nezbývá než čekat, až někdo z personálu zavolá, že se uvolnilo místo. Pak konečně dojde na pozdní brunch, tedy jídlo mezi snídaní a obědem. O víkendu tu mají skoro vždycky plno od rána až do odpoledne. Místní kuchyně je vyhlášená, v menu přitom chybí maso a nabídka působí na české poměry exoticky. V jídelním lístku se objevují pokrmy jako zeleninový vývar s konfitovaným česnekem a strouhankou z pražených ořechů či míchaná vejce s koriandrem a chilli.
Ještě na vás čeká 90 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!
Máte již předplatné? Přihlaste se.
Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.
Nákup jednoho článku
Zadejte e-mailovou adresu
Zadejte e-mailovou adresu. Zadaná e-mailová adresa je ve špatném formátu.
Máte již účet? Přihlaste se.
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.
Přihlaste se
Zdá se, že už se známe
Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.
Nemáte ještě účet? Zpět na zadání e-mailu »
Jste přihlášen jako
Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.