Je středa večer, do sedmé hodiny zbývá už jen pár minut. V baru Milá tchýně v pražských Vršovicích je prázdno, u stolů nikdo nesedí a barman nemá co na práci. Když vejdeme dovnitř, jen automaticky ukáže na schody vedoucí do suterénu. Tam je atmosféra o poznání jiná. Všechny stoly jsou už zaplněné, kolem nich sedí skupinky tří až osmi lidí. Baví se, sem tam netrpělivě mrknou na hodinky, někteří na poslední chvíli loví z batohů propisky. Budou je potřebovat – všichni jsou tu kvůli hospodskému kvízu.

Restaurací, kde alespoň jednou týdně pořádají profesionálně připravený kvíz, je po celém Česku několik stovek. Více jich napočítáme ve velkých městech jako Praha, Brno nebo Olomouc, výjimkou však nejsou ani okresní a malá města jako Blansko, Tišnov či Hranice na Chebsku. K největším firmám, které se organizací kvízů živí, patří Hospodský kvíz se zhruba stovkou domluvených restaurací nebo Chytrý kvíz s podobným počtem klientů, jichž ale bylo před pandemií jednou tolik.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se