Před pekařstvím u silnice v Příšovicích na Turnovsku každou chvíli zaparkuje nějaké auto. Lidé vyskočí a běží do malého krámku v přízemí dvoupatrového domu. Je tu šrumec.
Chodbou za krámem se dá projít do pekárny. V podstatě je to jedna místnost, ale každý den tu vyrobí 600−800 chlebů, asi desetkrát víc rohlíků a housek a k tomu sladké pečivo.
Vánočky před koncem roku upekli po šestadvacáté, protože rodina Koutných začala podnikat už v roce 1991. Volba padla na pekařinu proto, že oba manželé byli od "fochu". Pan Koutný byl mlynář a jeho žena vystudovala potravinářskou průmyslovku v Pardubicích.
Protože to byla jediná škola svého druhu v Československu, měla i tři slovenské spolužačky, jedna z nich prý zůstala v Pardubicích.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.