Před pekařstvím u silnice v Příšovicích na Turnovsku každou chvíli zaparkuje nějaké auto. Lidé vyskočí a běží do malého krámku v přízemí dvoupatrového domu. Je tu šrumec.

Chodbou za krámem se dá projít do pekárny. V podstatě je to jedna místnost, ale každý den tu vyrobí 600−800 chlebů, asi desetkrát víc rohlíků a housek a k tomu sladké pečivo.

Vánočky před koncem roku upekli po šestadvacáté, protože rodina Koutných začala podnikat už v roce 1991. Volba padla na pekařinu proto, že oba manželé byli od "fochu". Pan Koutný byl mlynář a jeho žena vystudovala potravinářskou průmyslovku v Pardubicích.

Protože to byla jediná škola svého druhu v Československu, měla i tři slovenské spolužačky, jedna z nich prý zůstala v Pardubicích.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se