Podzim už je v plném proudu a do vzduchu se přimíchaly vůně plodů, které jindy neucítíte. Zralé hrušky, jablka a ořechy lákají k přípravě babiččina štrúdlu, z dýní připravíte i méně obvyklé pokrmy. Při pečení se můžete inspirovat ve Francii, kde je velmi oblíbené.

Tradičních francouzských pekařství a cukrářství v českých ulicích neustále přibývá a mezi quichi a křupavými bagetami najdete také ovocné koláče a domácí sirupy ze sezonních surovin. Obrácený jablkový koláč Tarte Tatin, který dobře zná každý, kdo má rád sladké, prý přitom vznikl náhodou. "Když Stephanie Tatinová, spolumajitelka hotelu v údolí řeky Loiry, roku 1880 pekla hostům klasický jablečný koláč, jablka s máslem a cukrem nechala na pánvi příliš dlouho. Vše zachránila tak, že zkaramelizovanou směs zakryla těstem a dopekla v troubě," vypráví Jan Ivanco z Petite France Boulangerie & Patisserie v pražské Myslíkově ulici.

Chcete číst dál?

Ještě na vás čeká 60 % článku. S předplatným HN můžete začít číst bez omezení a získáte plno dalších výhod!

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Nebo si kupte jen tento článek za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.