Konec letních prázdnin se možná nelíbí dětem, dospělí naopak bystří zraky. S posledními slunečními paprsky totiž dozrávají hrozny a moravské i české vinice se chystají oslavovat úspěšnou sklizeň, degustovat předešlé ročníky a nový burčák. A jak bývá zvykem, ochutnávku vína doprovází i malé občerstvení, které jako úryvek z kapitoly o zdravém jídle příliš nevypadá.
V každém dobrém sklípku nabídnou i něco malého na zub. Alkohol na prázdný žaludek také sám o sobě nevěstí nic dobrého a po zakousnutí chutě vín nesplývají. V podzemí však nejčastěji ochutnáte samé kalorické bomby - rodinné recepty na škvarkovou pomazánku, chleba s poctivou vrstvou sádla a cibule nebo na špalíčky nakrájené klobásky z letošní zabijačky.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.