Jen těžko bychom na světě hledali větší odborníky na zmrzlinu, než jsou Italové. Při její výrobě zásadně nepoužívají vodu ani rostlinné tuky, jen čerstvé ovoce a mléko s vysokým obsahem tuku. Jedině tak může mít zmrzlina tu správnou konzistenci, tedy být dokonale měkká. A taková lahůdka je k dostání i v Česku.
Například v hlavním městě přibývá kaváren, které si na kvalitní zmrzlině postavily byznys. Nedávno jsme vám přinesli průřez pražskými zmrzlinářskými stálicemi i nováčky, jako jsou Angelato, Crème de la Crème, 2AD nebo Parlor. Na této scéně přibylo začátkem července zmrzlinářství světového řetězce Amorino. V čem se ale od ostatních podniků odlišuje? Klasické kopečky v ní nenajdeme, zmrzlinu tam aranžují do tvaru růže.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.