Označení okurková sezona se používá pro dobu prázdnin a dovolených, která bývá chudá na kulturní a politické události. Zároveň ale skutečně vrcholí sběr okurek, které v domácnostech plní lednice, spíže, nebo dokonce sklepy – podobně jako cukety a dýně. 

Někteří už aktivně zavařili a vyčkávají, až letošní "nakládačky" dostanou ten správný říz. Další k tomu stále hledají čas a možná i sbírají odvahu, protože proces zavařování obvykle zabere celé odpoledne a v bytě může být cítit ještě několik dní.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se