Smažené kalamáry 210 korun
Krokety se sušenou šunkou a domácí tatarskou omáčkou 75 korun
Grilovaná chobotnice na Josper grilu s pikantní paprikou 215 korun
Tip:
Koktejlové nabídce vévodí drink připravený ze středomořského ginu s tonikem, ochucený bazalkou či rozmarýnem.
Příjemný prostor s velkými okny, stěny obložené víny, noblesní atmosféra. Takovým dojmem působí Monarch v novém kabátě, který dostal po krátké zimní rekonstrukci.
Hlavním trumfem příjemného podniku je však snoubení výborných španělských vín s pestrou nabídkou tapas, která připravuje argentinský šéfkuchař Miguel Innella, jenž pracoval jako zástupce šéfkuchaře ve španělské restauraci oceněné michelinskou hvězdou.
Mušle pečené na víně
Jenom připomeňme, že tapas není druh jídla, ale styl servírování menších porcí, který je vhodný pro sdílení a vzájemné ochutnávání. I proto si podnik vybral motto: "Nikdo pro nás není důležitější než host, až na tapas!" V nabídce nechybí výtečný jamón, tedy slavná španělská sušená šunka, či vyzrálý ovčí sýr, velmi oblíbené jsou také tradiční krokety, ať už houbové, nebo šunkové, které se servírují s domácí tatarskou omáčkou.
Mezi nejzdařilejší tapas patří brambory plněné pikantní rajčatovou omáčkou či chuťově zajímavý salát ze sardinek. Velmi úspěšné jsou také plody moře připravené na legendárním grilu Josper, ať už jsou to mušle pečené na víně chardonnay, či měkoučká grilovaná chobotnice podávaná s pikantní paprikou.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.