Carpaccio z hovězí svíčkové s lanýžovým olejem a křenovou majonézou 135 korun
Uzený losos s celerovou remuládou, nakládanou salátovou okurkou a kapary 110 korun
Vegetariánský burger s pečenou dýní, houbou portobello, červenou řepou, paprikou a čedarem 195 korun
Tip
Od podzimu bude šéfkuchař, který je také vyučeným řezníkem, připravovat i vlastní stařené maso, které nebude sloužit jen pro potřeby restaurace, ale bude také na prodej.
Menu elegantní restaurace Hotelu Kašperk v Kašperských Horách zdobí řada mezinárodních jídel připravených z lokálních šumavských produktů. Ostřílený šéfkuchař s dlouholetými zahraničními zkušenostmi klade důraz na detail a kvalitu surovin.
Hlavní osobností restaurace Kašperk je její šéfkuchař Marcel Onder. Rodák z nedaleké Sušice se po patnácti letech strávených v zahraničí, převážně v předních britských a irských restauracích, a po absolvování prestižních kuchařských kurzů CIA (Culinary Institute of America) či kurzů orientální kuchyně v Bangkoku a Ho Či Minově Městě vrátil domů a výrazně osvěžil šumavskou gastronomickou scénu.
Kreativně připravené saláty
Především díky němu má restaurace Hotelu Kašperk sympatický kosmopolitní nádech a skladba pokrmů na novém menu potěší lehkým britským přesahem, což se projevuje třeba tím, že kuře na talíři doprovází salát coleslaw, v nabídce nechybí thajské curry, prémiové burgery či brownies.
Menu restaurace se mění zhruba po dvou měsících, každý den ovšem obohatí polední nabídku některá česká specialita. Dodavatelé jsou především místní, šéfkuchař spolupracuje s biofarmou Zelený či rybími sádkami ve Vacově.
Mezi předkrmy potěší svěží saláty, ať už je to kreativní salát s feta sýrem, červenou řepou a granátovým jablkem, či skvělý salát s pečenými artyčoky. Velmi zdařilá byla také focaccia s kozím sýrem a uzený losos servírovaný s chuťově výraznou celerovou remuládou, ale jedničkou mezi předkrmy je rozhodně křehké a šťavnaté hovězí carpaccio, lehce zakápnuté lanýžovým olejem a doplněné křenovou majonézou.
Slávky na whisky
Nejoblíbenějším jídlem v nabídce je domácí burger z prémiového hovězího masa s čedarem, který se servíruje ve výborné domácí briošce. Nás ovšem více zaujala vegetariánská podoba burgeru, v níž maso nahradila zdařilá kombinace pečené dýně, houby portobello a červené řepy, což dohromady skvěle ladilo.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.