V pražském Podskalí najdeme mnoho restaurací, jejichž vstupní dveře jako by byly branami do úplně jiných světů.
Středomořská Oliva nabízí třeba výtečnou pórkovou polévku vichyssoise nebo vanilkovou zmrzlinu s olivovým olejem a mořskou solí.
Kuřecí prso supreme je kvůli šťavnatosti doplněné kouskem křídla.
Podskalí bývala osada na pravém břehu Vltavy mezi dnešním Jiráskovým a železničním mostem, dnes tato tichá zóna nepatří k oficiálním pražským čtvrtím. Z jedné strany je orámovaná Tančícím domem, z druhé domkem bývalé celnice. Zvlášť část za Palackého mostem, blíž k Vyšehradu, vesměs tvořená budovami státních institucí či škol, ve zbytku pak rezidenční, působí i uprostřed pracovního dne ztraceně. Najdeme zde také mnoho restaurací, naprosto odlišných, jako by jejich vstupní dveře byly branami do úplně jiných světů. To přesně platí i o středomořské Olivě.
Byli jste v poslední době na zajímavém obědě či večeři? Nebo se chystáte? Schovejte si účtenku, vyfoťte si objednaná jídla a pošlete nám i s komentáři, co vám chutnalo/nechutnalo a proč.
Pro správnou funkčnost povolte javascript ve Vašem prohlížeči
Tento článek máteje zdarma.
Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení.
Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články.
Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist
Zaujal vás článek? Pošlete odkaz svým přátelům!
Tento článek je odemčený.
Na tomto místě můžete odemykat zamčené články přátelům, když si pořídíte
předplatné.
Vyberte způsob sdílení