Když si dva nadšenci, kuchař Pavel Martínek a bývalý reklamní manažer Jan Havaš, otevřeli venkovskou hospodu uprostřed obce Zájezd u Buštěhradu, málokdo v tu chvíli odhadoval, že se jim zde podaří vytvořit malý kulinářský ráj. Výletníci do vesničky míří hlavně kvůli soukromé zoo nebo jezdeckému oddílu a obvykle nečekají, že se tu mohou tak skvěle najíst.
Menu se každý týden mění podle sezony a podle toho, co kuchaře při výběru surovin cvrnkne do nosu. Oba provozovatelé jsou většinu času na place a s hosty vždy prohodí pár slov - poradí s výběrem jídla i s tím, kudy pokračovat za dalšími turistickými cíli. Zájezd teď však výletníky nejvíce láká vynikajícím domácím jídlem za dobrou cenu.
Uctenka - ego 093 - Restaurace Zájezd
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist