Z nabídky

Zapečený kozí sýr s fíkovým chutney a listovým salátem ochuceným malinovým octem   219 korun

Telecí Rib eye steak s bramborem vařeným ve vakuu, s tymiánem, pepřovou omáčkou a grilovaným kukuřičným klasem    429 korun

Tip

Využijte střešní terasu, kde si hosté mohou vychutnat aperitiv a při západu slunce se potěšit romantickým pohledem na krásy staré Prahy.

Romantické prostředí s lokací přímo pod Malostranskou mosteckou věží svádí k dojmu, že jde o turistický podnik, který může pražská klientela ponechat bez povšimnutí. Ale není tomu tak. Pod Věží se vaří výtečně.

V restauraci Pod Věží hrají turisté prim a tvoří zhruba dvě třetiny hostů, ale v době TripAdvisoru, kdy každý druhý návštěvník sděluje své bezprostřední dojmy ostatním, nemá automaticky vyhráno ani sebelepší turistická lokace.

Majitelé působivého malostranského podniku, který se od jara do podzimu pyšní příjemnou venkovní terasou, se ovšem negativních ohlasů bát nemusejí, neboť vsadili na poctivou domácí kuchyni v konstantní kvalitě, díky čemuž sbírají téměř samé pochvaly.

Ravioli plněné lanýži

Ale pojďme již zasednout ke stolu a projít si zdejší nabídku inspirovanou převážně tradiční českou kuchyní. Z předkrmů můžeme vyzdvihnout křehké a jemné telecí carpaccio, jehož delikátní chuť zvýraznilo marinování v pepři.

Za zkoušku stojí také zapečený kozí sýr s fíkovým chutney i zdejší staročeská kulajda s restovanými hříbky a zastřeným křepelčím vejcem. Pokud jsou předkrmy spíše lehčí, hlavní jídla příjemně překvapí svou rustikální podobou.

Jedním z největších hitů je šťavnaté konfitované kachní stehno marinované v čerstvé majoránce a česneku, které se servíruje se dvěma druhy zelí a s domácím hrnkovým knedlíkem.

Na zimním menu kralovala také jídla ze zvěřiny, ať už to byl úchvatný kančí hřbet zabalený v pancettě a servírovaný s lahodnou smržovou omáčkou a brambory zapečenými se smetanou a parmezánem, či výborné jelení ragú na červeném víně.

Naopak po celý rok je oblíbená pasta, ať už jde o chuťově rafinované bazalkové ravioli plněné ricottou a lanýži, které jsou podávané se smetanovou omáčkou dochucenou lanýžovým olejem, nebo risotto s liškami smaženými na másle a parmezánem. 

Zbývá vám ještě 60 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se