Teplý jablečný koláč z listového těsta servírovaný s vanilkovou zmrzlinou je malým gastronomickým pokladem.
Šneci po burgundsku dle tradiční receptury 180 korun
U nás marinovaný skotský losos Red Lable se salátkem z brambor Ratte a hrubozrnnou hořčicí 240 korun
Pomalu pečený selečí hřbet glazovaný medem s karotkou na římském kmíně 330 korun
Duší pražského hotelu Hoffmeister byl Martin Hoffmeister, syn známého malíře a spisovatele Adolfa Hoffmeistra. Když se celá rodina přestěhovala jen pár kilometrů za Prahu, kde po důkladné rekonstrukci otevřela starosvětský penzion, gurmánskou restauraci a sportovní stáj s parkurem, předal vládu nad restauračním provozem své dceři.
Zpátky do služby povolal také francouzského michelinského šéfkuchaře Georgese-Andrého Rognarda, který mu před deseti lety vedl kuchyni v pražském hotelu. A když vybrali pro nový podnik slogan „Vypřáhněte!“, bylo jasné, že půjde o zážitkovou gastronomii, zvýrazněnou pohodovou atmosférou klidného venkova. Vypřáhnout zde můžete nejen s rodinou či přáteli, ale klidně i s celou firmou.
Kouzlo jednoduchosti
Interiér restaurace vzdáleně připomíná atmosféru pražského podniku, na stěnách visí obrazy Adolfa Hoffmeistra a krásné talíře zdobí jeho slavné karikatury světových uměleckých celebrit. Jen má vše oproti Malé Straně poněkud rustikální nádech. V celém podniku vládne příjemná domácí atmosféra, což se projeví hlavně při snídani, neboť vajíčka se smetanou a další dobroty se připravují v otevřené kuchyni přímo před hosty.
Navíc zde o víkendech funguje domácí gril, kde se na dřevěných uhlících připravují jehněčí špízy, nakládaná krkovička či domácí burgery z čerstvě namletého masa. Jinak je zdejší kuchyně francouzská, a to skutečně francouzská, na rozdíl od těch, co si na Francii pouze hrají.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.