Rajčatová polévka s kousky rajčat a mozzarelou, přírodní vepřová panenka, bramborové pyré s mrkví a rozmarýnem, smetanové žampiony a jako dezert čokoládový krém. I takový oběd si mohou vychutnávat žáci Gymnázia Zlín – Lesní čtvrť, které zvítězilo v soutěži o nejlepší školní oběd pořádané občanským sdružením Společnost pro výživu.
Desítka nejlepších kuchařských týmů z jídelen středních, základních i mateřských škol měla v úterý v jedné z brněnských školních kuchyní uvařit tříchodové menu, které se vymyká běžným představám o jídlech podávaných ve školních stravovacích zařízeních.
UHO – neboli univerzální hnědá omáčka –, která ve velké části školních jídelen patří k často kritizované tradici, se tentokrát na talíř nedostala.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.