Pokud jste pravidelní návštěvníci Sansha, oblíbeného podniku, kde železnou rukou vládne majitel, kuchař a řezník Paul Day, pak jste si toho museli všimnout. Hned ve vedlejším vchodu totiž Day chystá už několik měsíců novou provozovnu.
Půjde přitom o koncept radikálně odlišný od toho, na co jsou návštěvníci zvyklí v Sanshu, casual dining restauraci na asijský způsob. Nový Dayův podnik bude podle všeho spíše jídelna spojená s řeznictvím a výčepem piva.
Koncept tak připomíná nedávno otevřené Naše maso, řeznictví skupiny Ambiente v Dlouhé ulici. Svérázný solitér pražské restaurační scény Day ho dokonce vybavil historickou pípou ze třicátých let, kterou nechal do Prahy dovézt přímo z New Yorku. Podnik by měl být otevřen přibližně do měsíce.
Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.
Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.
- Veškerý obsah HN.cz
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Ukládejte si články na později
- Všechny články v audioverzi + playlist