Pokud jste pravidelní návštěvníci Sansha, oblíbeného podniku, kde železnou rukou vládne majitel, kuchař a řezník Paul Day, pak jste si toho museli všimnout. Hned ve vedlejším vchodu totiž Day chystá už několik měsíců novou provozovnu.

Půjde přitom o koncept radikálně odlišný od toho, na co jsou návštěvníci zvyklí v Sanshu, casual dining restauraci na asijský způsob. Nový Dayův podnik bude podle všeho spíše jídelna spojená s řeznictvím a výčepem piva.

Koncept tak připomíná nedávno otevřené Naše maso, řeznictví skupiny Ambiente v Dlouhé ulici. Svérázný solitér pražské restaurační scény Day ho dokonce vybavil historickou pípou ze třicátých let, kterou nechal do Prahy dovézt přímo z New Yorku. Podnik by měl být otevřen přibližně do měsíce.

Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.

Tento článek máteje zdarma. Když si předplatíte HN, budete moci číst všechny naše články nejen na vašem aktuálním připojení. Vaše předplatné brzy skončí. Předplaťte si HN a můžete i nadále číst všechny naše články. Nyní první 2 měsíce jen za 40 Kč.

  • Veškerý obsah HN.cz
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Ukládejte si články na později
  • Všechny články v audioverzi + playlist