Není mnoho míst, na kterých se dá v Praze ještě vybudovat restaurační zařízení s exkluzivním výhledem na řeku. Pokud tedy nechcete stavět na pontonech po vzoru Grosseta. Jednou z posledních prostor je restaurace v nově zrekonstruovaném objektu Mánes. Skvělé místo u řeky, velká terasa, prakticky centrum města, vedle Žofín, prostě paráda.
A podle toho, co se Gourmetguru dozvěděl, ani nijak dramatický nájem, pohybující se na úrovni pro místo obvyklých 3 milionů ročně. Proč tedy z jednání o nájmu vycouval Riccardo Lucque z Aromi a údajně těsně před podpisem smlouvy i Tomáš Karpíšek a jeho Ambiente?
Důvodem jsou prý dluhy za rekonstrukci Mánesu, které odrazují známé restauratéry od investic do zařízení. Nejde přitom o malé částky. Podle lidí z branže bude muset nový majitel na rozjezd restaurace dát nižší desítky milionů.
Nakonec tak bude Mánes výzvou pro Marka Holera, známého z jeho prací například pro restauraci Como, který se pokusí poprvé prorazit na této úrovni coby majitel. Ještě zajímavější je ale druhá část zprávy - Holerovým tichým společníkem a investorem má být podle několika zdrojů Gourmetgurua bývalý superšéf Novy Adrian Sarbu. Otevírat se má během měsíce či dvou. Tak snad to neskončí pláčem.
Máte nějaké čerstvé gastrodrby? Zažili jste v restauracích něco zajímavého? Dejte mi vědět: gourmetguru@ihned.cz.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.