V jarním či letním horku osvěží studená polévka z čerstvých jahod s vanilkovou zmrzlinou obalenou v drcených pistáciových oříškách.
Mousse z candáta a uzeného pstruha na křupavých topinkách 135 korun
Zelený chřest gratinovaný se Sabayonem 135 korun
Candát s cuketovými tagliatelle a zázvorovo-medovou omáčkou 325 korun
Velkou výhodou restaurace Žofín Garden je její univerzálnost a flexibilita. Jedna část sídlí v kamenné budově Žofína, druhá pod vzdušným „stanem“ a další zase v romantickém historickém altánku. Celkově má podnik kapacitu až 450 lidí, což je možné využít hlavně při nejrůznějších společenských akcích, od recepcí až po svatby, které jsou zde mimořádně oblíbené.
V čase mimo akce zde funguje vyhlášená zahradní restaurace, zaměřená na českou a moderní gastronomii. Od jara do podzimu proto většina hostů sedí v prostorném stanu, který je obklopen bujnou zelení, takže přestože je člověk uprostřed velkoměsta, na Slovanském ostrově i v samotné restauraci panuje velmi klidná a pohodová atmosféra.
Rybí i arabské pěny
A jak vypadá zdejší menu? Hosté, kteří dorazí do Žofín Garden do konce května, by měli určitě ochutnat některý z pokrmů zařazených na sezonní chřestové menu, ať už je to velmi krásně připravené chřestové rizoto s domácím sýrem, či vynikající zelený chřest gratinovaný se sýrem Sabayon. Chřest je nádherně křehký, šťavnatý a křupavý, navíc v kombinaci se zapečeným sýrem získává mírně pikantní nádech.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.