Tip

Z nabídky dezertů doporučujeme především snový jablečný koláč s vanilkovou zmrzlinou a karamelovou omáčkou. Ideální volbou na slehnutí je naopak domácí sorbet se sektem.

Z nabídky

Pečený jelení hřbet s pastinákovým pyré, šípkovou omáčkou a domácím bramborovým knedlíčkem   340 korun

Tygří krevety na červeném kari s jasmínovou rýží    270 korun

Základem úspěchu talentovaného šéfkuchaře je velmi jednoduchá filozofie. Příjemné nápadité prostředí, pozorný personál a především kreativně připravené pokrmy, patřící spíše do fine dining restaurací, které jsou ovšem nabízené za velmi přívětivé ceny.

Samozřejmě je to tak trochu na úkor lokace. Ale protože Češi už se pomalu učí za dobrým jídlem jezdit, není to zas až taková nevýhoda, jak by se na první pohled mohlo zdát.

A že se do Slivence Na Konec zajet vyplatí, to vám rozhodně garantujeme. Poloha restaurace totiž umožňuje nabízet výborný poměr mezi cenou a výkonem, takže se zde hosté skvěle nají za opravdu slušné peníze.

Menu se mění čtyřikrát ročně v návaznosti na nabídku sezonních surovin, a ať už ochutnáte cokoliv, budete spokojeni, neboť menu nemá téměř žádná slabá místa.

Pohádkový tatarák

Pokud restaurace Na Kopci sázela především na prolnutí české a francouzské kuchyně, v její mladší sestřičce je nabídka více mezinárodní a také o fous kreativnější. Z předkrmů můžeme doporučit jak lahodné králičí ragout s liškami, olivami a slaninou, tak kachní duo, kde stojí proti sobě foie gras a rillettes.

Největší kulinární překvapení se ovšem skrývají mezi hlavními jídly. A je jich hned několik. Číslo jedna představuje bezesporu unikátní tatarák s pečenými foie gras. Už Na Kopci připravoval Titus Eliáš vynikající tatarák, který mnoho hostů označilo jako nejlepší ve městě, zde ovšem udělal ještě krok dál, když spojil lahodně namíchané hovězí maso s pečenými jatýrky foie gras, čímž docílil značně rafinované chuťové kombinace.

Je to vzor přitahování protikladů: syrové s pečeným, teplé se studeným, jemné s hrubým. A vychází naprosto dokonale. K tataráku se servírují hranolky a pálivá „zálivka“ Bloody Mary, která je vtipně přiložená v jakési pipetě. A ještě jeden tip: pokud chcete zažít skutečnou labužnickou nirvánu, objednejte si k tomuto jídlu sklenku champagne.

Zbývá vám ještě 50 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se