Restaurace Na Konci
Foto: Na Konci
Když před lety otevřel šéfkuchař Titus Eliáš se svým kolegou restauraci Na Kopci, mluvilo se o ní jenom v superlativech. Ale s jídlem roste chuť, a tak si oba milovníci kvalitní gastronomie vymysleli nový projekt. A protože stojí doslova na konci Prahy, dostal jméno Na Konci.
Tip

Z nabídky dezertů doporučujeme především snový jablečný koláč s vanilkovou zmrzlinou a karamelovou omáčkou. Ideální volbou na slehnutí je naopak domácí sorbet se sektem.

Z nabídky

Pečený jelení hřbet s pastinákovým pyré, šípkovou omáčkou a domácím bramborovým knedlíčkem   340 korun

Tygří krevety na červeném kari s jasmínovou rýží    270 korun

Základem úspěchu talentovaného šéfkuchaře je velmi jednoduchá filozofie. Příjemné nápadité prostředí, pozorný personál a především kreativně připravené pokrmy, patřící spíše do fine dining restaurací, které jsou ovšem nabízené za velmi přívětivé ceny.

Samozřejmě je to tak trochu na úkor lokace. Ale protože Češi už se pomalu učí za dobrým jídlem jezdit, není to zas až taková nevýhoda, jak by se na první pohled mohlo zdát.

A že se do Slivence Na Konec zajet vyplatí, to vám rozhodně garantujeme. Poloha restaurace totiž umožňuje nabízet výborný poměr mezi cenou a výkonem, takže se zde hosté skvěle nají za opravdu slušné peníze.

Menu se mění čtyřikrát ročně v návaznosti na nabídku sezonních surovin, a ať už ochutnáte cokoliv, budete spokojeni, neboť menu nemá téměř žádná slabá místa.

Pohádkový tatarák

Pokud restaurace Na Kopci sázela především na prolnutí české a francouzské kuchyně, v její mladší sestřičce je nabídka více mezinárodní a také o fous kreativnější. Z předkrmů můžeme doporučit jak lahodné králičí ragout s liškami, olivami a slaninou, tak kachní duo, kde stojí proti sobě foie gras a rillettes.

Největší kulinární překvapení se ovšem skrývají mezi hlavními jídly. A je jich hned několik. Číslo jedna představuje bezesporu unikátní tatarák s pečenými foie gras. Už Na Kopci připravoval Titus Eliáš vynikající tatarák, který mnoho hostů označilo jako nejlepší ve městě, zde ovšem udělal ještě krok dál, když spojil lahodně namíchané hovězí maso s pečenými jatýrky foie gras, čímž docílil značně rafinované chuťové kombinace.

Je to vzor přitahování protikladů: syrové s pečeným, teplé se studeným, jemné s hrubým. A vychází naprosto dokonale. K tataráku se servírují hranolky a pálivá „zálivka“ Bloody Mary, která je vtipně přiložená v jakési pipetě. A ještě jeden tip: pokud chcete zažít skutečnou labužnickou nirvánu, objednejte si k tomuto jídlu sklenku champagne.

Článek pro předplatitele
Ještě na vás čeká 50 % článku. Pokračovat ve čtení můžete jako náš předplatitel.

Vedle přístupu k veškerému on-line obsahu HN můžete mít:

  • Mobilní aplikaci HN
  • Web bez reklam
  • Odemykání obsahu pro přátele
  • On-line archiv od roku 1995
  • a mnoho dalšího...

Máte již předplatné? Přihlaste se.

Přihlásit se

Zajímá vás jen tento článek? Dočtěte si ho za 19 Kč.

Nákup jednoho článku

Vyberte si způsob platby

Platba kartou
 Rychlá online platba

Zpracování osobních údajů a obchodní sdělení

Pokračováním v nákupu beru na vědomí, že mé osobní údaje budou zpracovány dle Zásad ochrany osobních a dalších zpracovávaných údajů, a souhlasím se Všeobecnými obchodními podmínkami vydavatelství Economia, a.s.

Nepřeji si dostávat obchodní sdělení týkající se objednaných či obdobných produktů společnosti Economia, a.s. »

Zaškrtnutím políčka přijdete o možnost získávat informace, které přímo souvisí s vámi objednaným produktem. Mezi tyto informace může patřit například: odkaz na stažení mobilní aplikace, aktivační kód pro přístup k audioverzi vybraného obsahu, informace o produktových novinkách a změnách, možnost vyjádřit se ke kvalitě našich produktů a další praktické informace a zajímavé nabídky.

KOUPIT ČLÁNEK
Čekejte Připravujeme platbu, vyčkejte prosím.
Pozor Platbu nelze provést. Opakujte prosím akci později.

Zadejte e-mailovou adresu

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě. Zároveň vám založíme uživatelský účet, abyste si článek mohli po přihlášení kdykoliv přečíst.

Zdá se, že už se známe

Pod vámi uvedenou e-mailovou adresou již evidujeme uživatelský účet. Přihlaste se.

Jste přihlášen jako

Na e-mailovou adresu vám pošleme potvrzení o platbě.