Kdybych měla vybrat předkrm měsíce, na bedně se zlatou medailí by mohla stát domácí paštika z kuřecích jater s brusinkovou emulzí z Klubu Santoška na Smíchově. Jemné maso s ošatkou voňavého domácího chleba za 59 korun by se vyjímalo i v podnicích s lepšími kulisami, než má nenápadný podnik v ulici U Nikolajky.
Ale hned by ji kuchař musel odevzdat za ten suchý a žvýkavý hovězí steak, který se na našem stole objevil po předkrmu. Ale popořadě.
Klub Santoška je nenápadný podnik v přízemí smíchovského činžáku. Sejdete po schodech, otevřete dveře do restaurace a čas se líně zastaví. Odměřuje jej jen poklidné bimbání starých nástěnných hodin.
Architekt by se u stolu zbláznil, designér by si rval vlasy a profesionální uklízečka by si po návštěvě záchodu nasadila rukavice. Sem inovace nedorazily a říkáte si: Proč bych tady měla utratit peníze?
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.