Kdybych měla vybrat předkrm měsíce, na bedně se zlatou medailí by mohla stát domácí paštika z kuřecích jater s brusinkovou emulzí z Klubu Santoška na Smíchově. Jemné maso s ošatkou voňavého domácího chleba za 59 korun by se vyjímalo i v podnicích s lepšími kulisami, než má nenápadný podnik v ulici U Nikolajky.

Ale hned by ji kuchař musel odevzdat za ten suchý a žvýkavý hovězí steak, který se na našem stole objevil po předkrmu. Ale popořadě.

Klub Santoška je nenápadný podnik v přízemí smíchovského činžáku. Sejdete po schodech, otevřete dveře do restaurace a čas se líně zastaví. Odměřuje jej jen poklidné bimbání starých nástěnných hodin.

Architekt by se u stolu zbláznil, designér by si rval vlasy a profesionální uklízečka by si po návštěvě záchodu nasadila rukavice. Sem inovace nedorazily a říkáte si: Proč bych tady měla utratit peníze?

Zbývá vám ještě 80 % článku
Předplatné za 40 Kč na 4 týdny
  • První měsíc za 40 Kč, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se