Jablka jsou oblíbenou surovinou šéfkuchaře Radka Davida z restaurací La Veranda v Praze a z Babiččiny zahrady v Průhonicích.
"Jablko má neutrální chuť a dá se použít do všeho. Kombinací je spousta, když víte jak s tím naložit, z jablek se dá udělat i příloha k rybě. Když to bude kyselejší, můžeme je podávat nakrájené na kostky a podušené s fenyklem," říká kuchařský mistr.
David ale nepohrdne ani slupkami jablek. "Slupky používám moc rád když dělám omáčky, dávám je do toho svařovat, stačí třeba když dělám něco z jablek - karamelizovaná jablka, pošírovaná jablka, pyré z jablek. Vždycky pod slupkou se ukrývá nejvíc vitamínů," dodává.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.