Pít kohoutkovou vodu je dnes trendy a přibývá restaurací, které nabízejí zdarma či za mírný poplatek točenou vodu z kohoutku, což je mimo jiné běžné například ve Francii či Itálii. Voda z kohoutku zažene žízeň, je vhodná při posezení u kávy a může doprovodit obyčejný rychlý oběd, ale jen těžce se páruje s kvalitními jídly a vybranými víny.

Ostatně jen málokterý Čech by zapil vepřovou se zelím vodou, a stejně tak to platí pro pokrmy francouzské či italské kuchyně, ke kterým se daleko více hodí minerální vody než voda z kohoutku. Některé americké luxusní restaurace dokonce zavádějí speciální vodní menu, které připomíná vinný lístek.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se