Kančí ragú

Richard Fuchs, šéfkuchař restaurace CottoCrudo

Oblíbených českých jídel mám samozřejmě několik. Rád bych ale zmínil kančí ragú, které by se nejlépe mělo servírovat s čerstvými tagliatelemi. Dobré kančí pochází z oblasti Křivoklátska od pana Slámy, kde tradice lovu sahá do 13. století – lovili zde i samotní králové. 

Kančí pomalu dusím až dvě hodiny, je úžasně měkké a šťavnaté... krásně se mísí vůně a chutě masa, vína a bylinek – nedá se mu prostě odolat. Můžu ho jíst s čerstvým chlebem, s bramborami, ale třeba i s noky.  Kančí ragú s tagliatelemi je klasická ukázka spojení českých surovin s italskou tradicí. Italská kuchyně je již dlouhá léta mojí vášní, takže tato kombinace je pro mě ideální.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se