Jablka jsou jedním z nemnoha přírodních zdrojů vitaminu C, které vydrží ve sklepě celou zimu. I proto patří k tradičním pokrmům české zimy ve všech možných podobách: jako křížaly, nastrouhané a promíchané s křenem, zavařené do podoby kompotu...

Na jablkách je skvělé, že zimu ve sklepě či chladné spíži přežijí i bez konzervování či sušení. Zejména některé odrůdy jako Idared, Jonagold nebo Zvonková vydrží dlouho. Boskoopská jablka můžete bez větší úhony skladovat klidně až do května.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se