Starší ročníky asi jen těžko zapomenou na svíravou chuť krvavých kubánských pomerančů, které byly jako jediné v socialistickém Československu k dostání většinu roku. Jenže odrůd pomerančů existují stovky a liší se nejen jejich tvar, ale i dužnina a chuť. Do kuchyně se nejlépe hodí sladší odrůdy jako Biondo nebo Comune, byť mohou být poměrně peckaté.
Je to nejen sladkost, podle níž se pomeranče vybírají: důležité je také výrazné citrusové aroma, jakým vyniká třeba druh Washington Navel. A také šťavnatost, jež je typická třeba pro Hamlin pěstovaný ponejvíce na Floridě a v Brazílii nebo floridský Parson Brown.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.