Starší ročníky asi jen těžko zapomenou na svíravou chuť krvavých kubánských pomerančů, které byly jako jediné v socialistickém Československu k dostání většinu roku. Jenže odrůd pomerančů existují stovky a liší se nejen jejich tvar, ale i dužnina a chuť. Do kuchyně se nejlépe hodí sladší odrůdy jako Biondo nebo Comune, byť mohou být poměrně peckaté.

Je to nejen sladkost, podle níž se pomeranče vybírají: důležité je také výrazné citrusové aroma, jakým vyniká třeba druh Washington Navel. A také šťavnatost, jež je typická třeba pro Hamlin pěstovaný ponejvíce na Floridě a v Brazílii nebo floridský Parson Brown.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Nově všechny články v audioverzi
Máte již předplatné?
Přihlásit se