Anthony Bourdain je fenoménem i v tak svérázném prostředí, jako je svět šéfkuchařů. Ve své knize Kitchen Confidential (česky vyšla jako Důvěrnosti z kuchyně) odkryl laické veřejnosti "střeva" restaurací. Tenhle chlápek vysvětlil ctěnému čtenářstvu, proč v newyorských podnicích není rozumné objednávat v pondělí ryby nebo plody moře a taky že brunch často tvoří pokrmy ze zbytků z celého týdne, které navíc připravuje vždycky ta nejméně zkušená šichta kuchařů.

Doba, kdy brunche připravoval sám Bourdain, už dávno minula. Dnes patří k největším šéfkuchařským celebritám, od svých kolegů se při psaní liší neskrývanou ironií a velmi svěžím stylem. Na ten narazíte i v jeho kuchařských knihách. Není zrovna ztělesněním roztomilého hocha, který chodí k vašemu stolu a se servilní úklonou se ptá, jestli vám chutnalo. Bourdain se netají přesvědčením, že kuchyň je pirátská loď a on je na ní kapitánem.

Zbývá vám ještě 80 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se