Pece rodinného Smékalova pekařství ve Vysokém Mýtě se prakticky nevypínají a zaměstnanci mají napilno v jakoukoli denní i noční hodinu. Kolem poledne, kdy nás majitelka firmy Jiřina Duchoslavová provází pekárnou, se tu pletou vánočky, válejí rohlíky a zrovna se dopéká chleba.

"V jednu hodinu v noci od nás odjíždějí první várky zboží. Na všechna místa se otáčíme dvakrát denně," popisuje Duchoslavová. "V roce 2008 šel odbyt výrazně dolů, ale letos už se výroba zase navyšuje," dodává.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se