Restaurace, kde nabízejí pouze jedno jídlo, nejsou v Česku zrovna obvyklé. Spočítali byste je na prstech jedné ruky. I proto pro mě byla pozoruhodná nedávná návštěva Sarajeva, kde o takové podniky zakopáváte na každém rohu.

V burekdžinicích nemají nic než tácy s tvarohovou sirnicou, špenátovou zeljanicou či bramborami plněnou krompirušou - třemi základními druhy burků, pečivem, které průvodce Lonely Planet loni zahrnul na seznam nejlepších pouličních jídel světa.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se