Vždycky je sympatické, když se někdo pustí neprobádanou cestou. Chce to jistý díl odvahy a invence, a to i tehdy, má-li onen novátorský koncept zaplnit zjevnou díru na trhu.
Právě takovou cestou se vydala pražská restaurace Kočár z Vídně, která je ukrytá pod Karlovým mostem. Je to podnik stavící na rakouské kuchyni, která je historicky logickou součástí tuzemské kulinární tradice. Na časy rakousko-uherského mocnářství v Praze přitom dosud chutěmi navazoval pouze C. & K. Restaurant U starýho Procházky, ten však šíří svého jídelníčku staví na všech regionech někdejšího Rakouska-Uherska. Kočár se zaměřuje pouze na jeden z nich, na kuchyni našich jižních sousedů.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.