Hruška naši, neboli asijská hruška, je v Asii známá už celá tisíciletí. Evropan, který v obchodě pod tímto názvem vždy potkává totéž ovoce, ovšem nemá představu o mnoha různých odrůdách s rozličnými jmény, které se pod tímto druhem ovoce vybaví například Číňanovi (přestože naši je japonské jméno, znamená jednoduše hrušeň).

Hrušky, které jsou doma v Evropě, se sklízejí nezralé. Jinak by toto křehké ovoce nemohlo doputovat do obchodu v přijatelném stavu. To ale není případ asijské hrušky. Pěstitelé ji bez obav nechají dozrát na stromě, dozrálé naši na něm může zůstat i několik týdnů, a přesto nezměkne. Po utržení by se ale mělo hned zkonzumovat.

Zbývá vám ještě 70 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se