Slovo pekan znamenalo v indiánském jazyce algonkin - "ořech, na jehož otevření potřebujete kámen". Realita ale není tak dramatická, proti vlašským ořechům je jejich skořápka měkčí. Jinak jsou si oba druhy ořechů na první pohled podobné, jen pekany mají protáhlejší tvar. Nahrazovat se navzájem mohou i při vaření, pekany však mají proti vlašákům máslovější a sladší chuť.

Severoameričtí indiáni, kteří dali pekanům jméno, sbírali plody košatých stromů od pradávna, kromě chuti na nich oceňovali taky jejich výživnost - pekany obsahují kolem sedmdesáti procent tuku.

Zbývá vám ještě 90 % článku
První 2 měsíce předplatného za 40 Kč
  • První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
  • Možnost kdykoliv zrušit
  • Odemykejte obsah pro přátele
  • Všechny články v audioverzi + playlist
Máte již předplatné?
Přihlásit se