Když si František Soukup nechal v roce 1996 udělat průzkum nazvaný Pražané o stravovacích zařízeních, 85 procent dotázaných odpovědělo, že jim chybí automat Koruna. Podnik, který se nacházel v dolní části Václavského náměstí, býval desítky let největší provozovnou s rychlým občerstvením v republice. Říkávalo se dokonce, že kdo byl v Praze, a nenavštívil Korunu, jako by tu ani nebyl. Vyhlášený bufet však v roce 1992 skončil.
Toho využil František Soukup, který provozoval tržiště v nedaleké Havelské ulici. "I trhovci mi říkali: Pane Soukup, chtělo by to jídelnu, chtělo by to Korunu. A tak jsem si řekl, že název Koruna sice použít nemohu, ale vytvořím podnik, který bude jeho náhražkou. Vymyslel jsem spolu s mamkou, která je mi vždy moudrou rádkyní, název Havelská Koruna," vypráví, jak vznikla myšlenka otevřít na Starém Městě pražském jídelnu s tradiční českou kuchyní.
- První 2 měsíce za 40 Kč/měsíc, poté za 199 Kč měsíčně
- Možnost kdykoliv zrušit
- Odemykejte obsah pro přátele
- Všechny články v audioverzi + playlist
Přidejte si Hospodářské noviny mezi své oblíbené tituly na Google zprávách.